این مشکلات قلبی حتما یوگا تراپی را در برنامه روزانه خود داشته باشند

مشکلات قلبی با یوگا تراپی  قابل درمان و حتی قابل پیشگیری هستند. یوگا از ورزش‌های خاصی است که بر ذهن و بدن انسان توامان تاثیر ویژه می‌گذارد. یعنی موجب قدرت، انعطاف‌پذیری و بهبود خلق و خوی فردی می‌شود. همچنین شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که بر قلب و عملکرد آن تاثیر قابل توجهی دارد.

یوگا تقریبا هزاران سال پیش در کشور هند آغاز شد و امروزه مطالعات بالینی زیادی را به خود اختصاص داده است.

در مارس سال ۲۰۲۲ طبق یک مطالعه بالینی که به مدت ۱۲ هفته بر روی یکی از تمرینات ساده یوگا یعنی آسانا به مدت ۶۰ دقیقه در روز انجام شد، به  تاثیر قابل توجه آن بر روی بطن چپ و نارسایی قلبی پی بردند.

بهتر است، قبل از شروع ورزش یوگا با پزشک خود مشورت کنید و سپس از یک مربی یوگا ورزش مناسب برای تقویت قلب را درخواست کنید. در این مقاله به مشکلات قلبی با یوگاتراپی بیشتر خواهیم پرداخت که خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود.

یوگا محرکی بالقوه برای قلب شما

انجمن قلب امریکا معتقد است عدم حرکت، خود یکی از دلایل بروز انواع بیماری‌های قلبی است. در واقع این تنبلی و عدم تحرک است که قاتل قلب شماست. اما برای شروع چه برای مردان و چه برای زنان هیچگاه دیر نیست.

مطالعاتی در سال ۲۰۱۸ انجام شد که متوجه شدند افرادی که یوگا انجام می‌دهند، برنامه غذایی منظمی هم دارند. یعنی صبحانه و شام منظم، فاقد چربی و انواع غذاهای شور و شیرین مصرف می‌کنند. این موضوع یعنی مشکلات قلبی با یوگاتراپی را به خوبی روشن می‌کند. این مطالعه اذعان می‌کند که ما از نظر فیزیولوژیک مطمئن هستیم که یوگا لحن پاراسمپاتیک در سیستم عصبی  را بهبود می بخشد.

 

 

تحقیقات دیگر پیرامون شریان‌های قلب نشان داد‌ حرکات کششی یوگا مانع از سخت شدن این شریان‌ها می‌شود و به راحتی خون را به سایر اندام‌ها از جمله مغز و دست و پاها هدایت می‌کند. بنابراین از بروز سایر بیماری‌های مغزی و سایر هم پیشگیری می‌کند.

AHA  مشکلات قلبی با یوگاتراپی، آن هم به اندازه ۴ الی ۵ بار در هفته را روشی ایده‌آل مخصوصا برای افراد میانسال برای سلامت قلب توصیه می‌کند.

یوگا عامل اساسی آرامش و تمدد اعصاب

محققان نمی‌دانند که استرس دقیقا چگونه منجر به بیماری‌های قلبی می‌شود. اما این موضوع را به خوبی می‌دانند که استرس مسبب رفتارهای نابهنجاری است که این رفتارها عامل بروز بیماری‌های قلبی و حملات قلبی هستند. این رفتارها می‌توانند مثل سیگار کشیدن، کم تحرکی، فشار خون بالا و یا پرخوری باشد. اینجاست که اهمیت مشکلات قلبی با یوگاتراپی بسیار پر رنگ می‌شود.

مطالعات پیرامون این موضوع به وضوح نشان می‌دهد که تمرین ذهن و بدن به تنظیم سیستم عصبی پاراسمپاتیک کمک می‌کند. یوگا به کمک مدیتیشن و تمرینات تنفسی استرس را به شدت کاهش داده و  ذهن آگاهی در شرکت‌کنندگان را افزایش می‌دهد.

جوئل کان یکی از پزشکان متخصص قلب است که معتقد است بیشتر تکنیک‌های کاهش استرس شامل توجه به تنفس است. که یکی از روش‌های ذاتی و تمرین‌های اصلی کلاس‌های یوگا توجه به تنفس است.

مشکلات قلبی یا یوگا تراپی : کاهنده فشار خون

مشکلات  قلبی با یوگا تراپی به راحتی قابل درمان و قابل پیشگیری هستند. پزشکان معتقدند و به این نتیجه رسیده‌اند که یوگا قادر است فشار خون بیماران مبتلا به بیماری قلبی را کنترل کند.

محققان با توجه به مطالعات انگشت شماری که در سال ۲۰۲۱ داشته‌اند، متوجه شده‌اند حرکات تنفسی، مدیتیشن و تمرینات یوگا بر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک(بالا و پایین فشار خون) تاثیر بسیار زیادی دارد. همچنین خانم شامیتا میسرا پزشک متخصص زنان و زایمان از اثرات یوگا بر فشار خون نتایجی را بیان می‌کند. ضربان قلب را کاهش می دهد، باعث می‌شود قدم‌های کمتر اما گام‌های قوی‌تری را بردارید.

یوگا منظم کننده آریتمی قلب

مطالعات پیرامون مشکلات قلبی با یوگا تراپی همچنان در حال انجام است. تا جایی که به این نتیجه رسیده‌اند، فیبریلاسیون یا نامنظمی قلب با یوگا قابل درمان است. وقتی قلب نامنظم بزند یعنی یا به صورت سریع یا به صورت کند بزند، دچار فیبریلاسیون است و این موضوع عوارضی به همراه دارد. ممکن است جان بیمار با مشکلاتی مثل سکته مغزی یا قلبی به خطر بیفتد.

کنگره مطالعاتی قلب و عروق امریکا در مورد یوگا متوجه شده است  که یوگا به این گونه افراد کمک می‌کند  تا علائم خود را کنترل کنند.این مطالعه از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷   ۵۳۸ نفر داوطلب را ثبت نام کرد. سپس به مدت ۱۲هفته یوگا انجام ندادند و بعد از آن  به مدت ۱۶ هفته یوگا را در جلسات ۳۰ دقیقه‌ای یک روز در میان آغاز کردند. این تمرینات بیشتر شامل فعالیت‌های بدنی و تنفس بود، در طول این مدت افراد شرکت کننده کاهش نامنظمی را بعد از آزمایشات مربوطه شاهد بودند.

یوگا تقویت کننده حس اجتماع طلبی

برخی از بیماران متاسفانه بعد از حملات قلبی از جمع و اجتماع گریزان می‌شوند زیرا قدرت کافی و امنیت لازم را  برای رفتن در بین دوستان و مردم به مانند گذشته را ندارند، پس ممکن است؛ درگیر افسردگی شود.

دکتر کان متخصص قلب و عروق به طور جد معتقد است نه تنها تمرینات یوگا بلکه به دلیل گروهی انجام گرفتن این نوع ورزش حس جمع طلبی در فرد را تقویت می‌کند. افسردگی از فرد رها می‌شود و دوباره اشتیاق برای انجام کارهای اجتماعی در او افزایش می‌یابد.

مطالعات زیادی بر روی مشکلات قلبی و یوگا تراپی صورت گرفته است که هنوز نیازمند تحقیقات گسترده است. پژوهشگران باور دارند که یوگا بر کاهش استرس و اضطراب نقش موثری دارد مخصوصا بر روی زنان مسن و منزوی که از اجتماع فاصله گرفته‌اند.

نتیجه : مشکلات قلبی و یوگا تراپی

یوگا و تمرینات یوگا از هزاران سال پیش در کشور هند  شکل گرفت که بعد از این همه سال همچنان به قدرت خود پا بر جاست. البته نه فقط در هند بلکه در کل جهان پیرامون این ورزش تحقیقات گسترده صورت گرفته است.

یکی از این تحقیقات مشکلات قلبی و یوگاتراپی است که برای بیشتر افراد و علی الخصوص محققان سوال است. آیا واقعا یوگا این قدرت را دارد تا بیماری‌های قلبی را درمان کند یا پیشگیری کند.

در این مقاله ما با استناد به مطالعات انجام شده سعی کردیم به این ورزش و تاثیرش برکاهش فشار خون، استرس، اضطراب که مسبب بیماری‌های قلبی هستند، بپردازیم.

یوگا نه تنها در درمان بیماری‌های قلبی بلکه در سلامت کلی و عمومی بدن و از همه مهمتر ذهن ما نقش موثری دارد.

محققان توصیه می‌کنند یوگا را در برنامه هفتگی خود بگنجانید اگر بدن و ذهنی سالم را می‌خواهید.

 

یوگا تراپی
یوگا تراپی

Related post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *