درمان سرفه با عسل
درمان سرفه با عسل
متخصصان سلامت میگویند، برای درمان سرفه به جای آنتی بیوتیک، از عسل استفاده کنید.
دستورالعملهای جدید سلامت در انگلیس نشان میدهد؛ استفاده از دارو های بدون نسخه و عسل برای درمان سرفه بهتر از آنتی بیوتیکها است. هنگامی که سرفه میکنید؛ شاید فکر کنید بهترین راه درمان آن استفاده از آنتی بیوتیکهاست. اما دستورالعمل های سلامتی جدید اعتقاد دارند که شاید خوردن آنتی بیوتیک برای درمان سرفه بهترین راه حل نباشد. این دستور العملها بر این نکته تاکید دارند که سرفه را میتوان طی چند هفته بدون تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک درمان کرد.
دارو های بدون نسخه؛ داروهایی هستند که فروش آنها حتی بدون تجویز و نسخه پزشک هم از طریق داروخانه انجام میشود. در بسیاری از کشورها فروش آنتی بیوتیک بدون نسخهی پزشک ممنوع است.
دکتر Tessa Lewis، پزشک عمومی و رئیس گروه دستورالعمل تجویز آنتی بیوتیک NICE میگوید: “اگر کسی دارای آبریزش بینی، گلو درد و سرفه باشد، انتظار داریم که سرفه در طول دو تا سه هفته و بدون نیاز به آنتی بیوتیکها درمان شود.”
دکتر Lewis میگوید: اگر علائم سرفه همچنان بدتر شود و فرد مبتلا به سرفه شروع به احساس تنگی نفس یا خستگی مفرط کند، باید با پزشک خود برای مشاوره تماس بگیرید.
علاوه بر این، اگر فرد مبتلا به سرفه حاد باشد یا بیماری زمینه ای از قبل وجود داشته باشد مانند: بیماری ریوی یا فیبروز کیستیک، پس باید به سرعت به پزشک مراجعه کند. بعضی از عسلها و داروهایی که بدون نسخه خریداری میشوند، میتوانند به دلیل وجود چند خاصیت درمانی، سرفه را کاهش دهند.
طبق دستورالعمل پیشنهادی NICE، عسل و داروهای خوراکی حاوی پلاگرونیم، گایفنزین و دکسترومتورفان برای بهبود نشانههای سرفه شناخته شدهاند. دکتر سوزان هاپکینز، نائب رئیس PHE که روی عفونتهای مرتبط با مراقبتهای بهداشتی و مقاومت ضد میکروبی کار میکند، درمورد مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکها هشدار داد، زیرا این امر میتواند به بروز مشکلات مرتبط با سلامت در آینده منجر شود.
“مقاومت آنتی بیوتیک یک مشکل بزرگ است و ما اکنون باید اقدام به کاهش مصرف آنتی بیوتیک کنیم.” “مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکها سبب بروز مقاومت در برابر آنها می شود و اگر زمانی به عفونت مبتلا شوید دیگر آن عفونت به راحتی قابل درمان نیست.”
دکتر هاپکینز همچنین از پزشکان عمومی خواسته است تا از تجویز آنتی بیوتیکها در صورت عدم نیاز آنها جلوگیری کنند.
پروفسور دیم سالی دیویس، افسر ارشد بهداشتی انگلستان، سال گذشته رهبران جهانی را دعوت کرد تا درمورد موضوع مهم مقاومت آنتی بیوتیکی صحبت کند وی هشدار داد که این امر میتواند منجر به “پایان پزشکی مدرن شود“.
او به انجمن مطبوعاتی گفت: “ما واقعا در معرض این مشکل قرار گرفتهایم، اگر ما اکنون اقدامی نکنیم، پایان دنیا پس از آنتی بیوتیکها بسیار وحشتناک است.”
دکتر اولیور بوینگتون، کارمند ارشد بیمارستان اطفال Southampton ، توصیه کرده است که والدین، سرفه و سرماخوردگی کودکان خود را با عسل و لیمو بجای داروهای بدون نسخه درمان کنند؛ زیرا ممکن است به طور تصادفی فرزندان شان دچار “اوردوز” ناشی از مصرف این داروها شوند .
منبع: independent