سرماخوردگی را با کرونا و آنفولانزا اشتباه نگیرید!
سرماخوردگی را با کرونا و آنفولانزا اشتباه نگیرید!
شروع فصل زمستان دغدغههای زیادی را برای بسیاری از ما به وجود آورده است و مهمترین دلیل آن مشکل در تشخیص علائم بیماریهای کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی است. از آنجایی که این بیماریها نشانههای مشترک دارند، با بروز اولین آبریزش بینی، تب، گلودرد یا سرفه این نگرانی ایجاد میشود که شاید به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده ایم. با این حال شناخت تفاوتهای کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی باعث میشود تا یک روش درمان مناسب برای آن بیابید.
شایعترین علائم ویروس کرونا
- تب
- سرفه
- درد عضلات
- خستگی و ضعف بدن
- تنگی نفس و سخت نفس کشیدن
از این رو عطسه و آبریزش بینی لزوما از علائم کرونا نیست و احتمال دارد دچار سرماخوردگی و یا آنفولانزای خفیف شده باشید.
مهمترین فرق کرونا با سرماخوردگی و آنفولانزا این است که ششهای فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار میدهد، این مسئله موجب تنگ شدن نفس یا عفونی شدن ریه میشود. مسئله دیگری که لازم است به یاد داشته باشید این است که برخی به ویروس کرونا مبتلا میشوند اما تا مدتی علائم ندارند.
آیا عطسه از علائم کرونا هست؟
اگر چشمهای شما میخارد یا آبریزش بینی و درد صورت را تجربه کردهاید، به احتمال زیاد دچار حساسیت یا سرماخوردگی شدهاید. از رایجترین علائم کرونا، تب، خستگی و سرفههای خشک است که در اکثر مبتلایان دیده میشود. هر چند برخی درد عضلات، گلودرد و اسهال را نیز تجربه میکننند. در گزارشهای کشور چین پس از بررسی ۱۰۰۰ بیمار، از هر ۲۰ نفر آنها تنها یک نفر علامت گرفتگی بینی را تجربه کرده است.
عطسه از علائم کرونا نیست، پس اگر مدام عطسه میکنید با احتمال بیشتر گرفتار حساسیت پاییزی و یا سرماخوردگی شدهاید.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا، مهمترین علائم ویروس کووید-۱۹ در میان مبتلایان شامل موارد زیر است:
- تب و لرز
- سرفه
- درد عضلانی
- خستگی و بی حالی
- تنگ شدن نفس و سخت نفس کشیدن
- سردرد و گلو درد
- از دست رفتن بویایی و چشایی
- حالت تهوع، استفراغ و اسهال
علائم سرماخوردگی چیست؟
زمانی که به سرماخوردگی ساده مبتلا شوید، علائمی مثل خارش گلو، گلودرد، آبریزش بینی و به مرور سرفه را تجربه میکنید. تب و سردرد نیز از دیگر نشانههای سرماخوردگی هستند که به مرور ظاهر میشوند و ممکن است که تا بهبود کامل چند روز طول بکشد.
نشانههای آنفولانزا
درد بدن و سردرد، سرفههای خشک و احساس خشکی در گلو از علائم آنفولانزاست. ممکن است تب تا ۴۱ درجه افزایش پیدا کند و با لرز همراه شود. احساس درد در عضلات و خستگی بیش از حد از نشانههای بارز آنفولانزاست. فرق آنفولانزا با سرماخوردگی این است که شما در این بیماری دچار آبریزش بینی نمیشوید. با این حال سرفه، گلودرد و سردرد از شباهتهای میان سرماخوردگی و آنفولانزا ست.
حدود ۵ درصد از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند ممکن است آبریزش بینی و گلودرد را تجربه کنند، زیرا تب، سرفههای خشک و تنگ شدن نفس از علائم شایع کرونا در میان مبتلایان است.
چه شباهتهایی میان کرونا و آنفولانزا وجود دارد؟
برخی علائم میان کووید-۱۹ و آنفولانزا مشابه یکدیگر است، چرا که هر دو باعث ایجاد بیماریهای تنفسی میشوند. از دیگر شباهتهای میان این دو بیماری این است که راه انتقال آنها از طریق قطرات تنفسی، تماس و مدفوع است. به همین دلیل است که توصیه میشود با رعایت بهداشت فردی و فاصله اجتماعی مثل شستن دستها از شیوع بیماری جلوگیری کنید.
بررسی فرق کرونا و آنفولانزا
علائم کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی در همه افراد به یک شکل ظاهر نمیشوند. با این حال بررسی نشانههایی که در اکثر افراد شایع است، میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که به کدام یک از آنها مبتلا شدهاید.
مهمترین فرق کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی، تنگ شدن نفس فرد مبتلا میباشد. از رایجترین علامتهای کووید-۱۹ ملتهب شدن ریهها و تنگی نفس است؛ با این حال این مورد کمتر در مبتلایان به آنفولانزا و سرماخوردگی دیده میشود. در هر صورت اگر به سختی نفس میکشید، بهتر است با یک پزشک متخصص ریه مشورت کنید.
سرماخوردگی با تب همراه است، اما پس از بروز آن معمولا تنگی نفس رخ نمیدهد. اگر فردی دچار کرونا شود، ۵ الی ۱۰ روز بعد افزایش تب را تجربه میکند.
بروز علائم کرونا و آنفولانزا در بدن
فرق کرونا و آنفولانزا این است که با ورود ویروس آنفولانزا به بدن بین یک تا چهار روز طول میکشد تا علائم آن ظاهر شود. در حالی که علائم کرونا پس از ورود به بدن با گذشت پنج روز ظاهر میشوند و ممکن است بین ۲ تا ۱۴ روز ظهور نشانههای بیماری طول میکشد.
دوره انتقال بیماری کرونا و آنفولانزا
مبتلایان به آنفولانزا از یک روز قبل از ظاهر شدن علائم شان، ناقل هستند. به عبارت بهتر اگر کسی دچار آنفولانزا شده باشد و با شما در تماس باشد، احتمال اینکه شما هم مبتلا شده باشید وجود دارد. قدرت انتقال این ویروس در سه چهار روز اول بیشتر است؛ هرچند فرد مبتلا تا هفت روز اول هم ناقل به شمار میآید.
فرق کرونا با آنفولانزا این است که فرد مبتلا به کووید-۱۹ از دو روز قبل از ظاهر شدن علائم تا حدود ۱۰ روز پس از از بین رفتن نشانههای بیماری ناقل محسوب میشود.
آیا نحوه انتقال آنفولانزا و کووید-۱۹ متفاوت است؟
تفاوت آنفولانزا و کرونا در انتقال، با توجه به سرعت و شدت شیوع این بیماری است. کرونا با سرعت بالاتری شیوع مییابد. با این حال شباهت این دو بیماری در نحوه انتقال با توجه به تماس میان افراد است؛ به همین دلیل توصیه میشود که با رعایت فاصله اجتماعی به جلوگیری از شیوع بیماری کرونا کمک کنید. قطراتی که هنگام سرفه و عطسه فرد بیمار خارج میشود، با ورود به دهان فرد سالم، باعث بیماری او میشود.
بهترین روشهای درمانی برای آنفولانزا و کرونا چیست؟
ابتلا به کرونا و آنفولانزا با عوارض مختلفی همراه است. به عنوان مثال بسیاری از مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ پس از بهبودی دچار مشکلاتی مثل مشکلات تنفسی، سندرم دیسترس تنفسی یا نارسایی در اندامهای خاصی از بدن مثل اختلالات کلیوی میشوند.
عوارض کرونا در برخی از افرادی که سابقه بیماریهای زمینهای داشتند، ممکن است شدیدتر باشد.
معمولا کسانی که پس از بهبودی عوارض کرونا و آنفولانزا را تجربه میکنند، نیاز به درمان و مراقبتهای پزشکی دارند.
درمان بیماری آنفولانزا با کمک داروهای ضد ویروس تایید شده امکان پذیر است و معمولا مصرف این داروها برای کاهش عوارض بیماری توصیه میشود. اگرچه داروهای کرونا در هنوز در حال بررسی هستند و برخی نیز تجویز میشوند، با این حال بیماری کووید-۱۹ داروی قطعی ندارد و همچنان آزمایش بر روی آن در حال انجام است.
برای درمان سرماخوردگی خفیف جهت کنترل علائم از استامینوفن برای کاهش تب استفاده میشود. شربتهای سرفه برای درمان ترشحات خلط و از آنتی هیستامین برای کاهش گرفتگی بینی تجویز میشود.
کلام آخر
با توجه به برخی از علائم مشترک و شباهتهای میان کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی بهتر است با مشاهده نشانهها برای اطمینان آزمایش بدهید. هرچند که فرق کرونا و آنفولانزا با سرماخوردگی قابل تشخیص است. از آنجایی که درمان قطعی برای ویروس کووید-۱۹ وجود ندارد، معمولا توصیه میشود که با رعایت بهداشت فردی و حفظ فاصله اجتماعی از شیوع بیشتر آن جلوگیری کنید.