لاغری سریع چگونه انجام میشود؛ آشنایی با ۴ توصیه برای لاغری آسان
در حالی که رژیمهای غذایی، مکملها و برنامههای جایگزین وعدههای غذایی زیادی وجود دارند که همگی ادعا میکنند لاغری سریع را تضمین میکنند، بیشتر آنها از زمینه علمیبرخوردار نیستند از این رو در ادامه شما را با ۴ توصیه برای لاغری سریع که همگی بنا به تحقیقات علمی توصیه شده آشنا میکنیم که بهتر است قبل از عمل به این توصیهها از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید.
۱-کاهش مصرف شکر و کربوهیدراتهای تصفیه شده
بسیاری از غذاهای ناسالم حاوی مواد قندی است که ارتباط مستقیمی با چاقی و افزایش وزن دارند. کربوهیدراتهای تصفیه شده عموما در مواد غذایی است که فرآوری شده اند و حاوی فیبر و سایر مواد مغذی نیستند. این موادغذایی عموما شامل برنج و نان سفید و ماکارونی است. این غذاها سریع هضم میشوند و به سرعت به گلوکز تبدیل میشوند. گلوکز نیز وارد خون میشود و باعث ترشح هورمون انسولین میشود که خود منجر به ذخیره چربی در بدن میشود که به افزایش وزن میانجامد.
در صورت که افراد میخواهند لاغری سریع داشته باشند، باید غذاهای فرآوری شده را با غذاهای سالم تر که غیرفرآوری شده هستند جایگزین کنند. گزینههای غذایی که میتوانند جایگزین غذاهای فرآوری شده شوند عبارتند از:
- برنج و نان سبوس دار
- میوه، آجیل و مغزها
- دمنوشهای گیاهی و آب میوه به جای نوشابههای حاوی قند بالا
۲- خوردن موادغذایی با توجه و آگاهی
خوردن موادغذایی به صورت آگاهانه عاملی است که باعث میشود افراد به نحوه و مکان غذاخوردن خود توجه کنند. چنانچه افراد بتوانند آداب غذا خوردن را رعایت کنند میتوانند از دریافت کالری بیشتر جلوگیری کنند که خود باعث لاغری سریع در آنان میشود. از آنجایی که بیشتر مردم زندگی پرمشغله ای دارند، معمولاً در ماشین، در محل کار و تماشای تلویزیون تمایل دارند سریع غذا بخورند بنابراین آداب غذاخوردن اصولی را رعایت نمیکنند که منجر به افزایش وزن و چاقی میشود.
برای جلوگیری از این کار عمدتا تکنیکهایی وجود دارد که باعث میشود افراد مواد غذایی خود را با آگاهی بیشتری میل کنند. این تکنیکها عبارتند از:
- به هنگام غذاخوردن سعی کنید به غذاخوردن توجه کنید و از آن لذت ببرید.
- سعی کنید غذای خود را به آرامیو به آهستگی میل کنید. این کار باعث میشود فرد پرخوری بیشتر نداشته باشد چرا که مغز زمان کافی برای دریافت سیگنالهای سیری را پیدا میکند.
- به منظور لاغری سریع غذاهایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید که ساعتهای بیشتری شما را سیر نگه دارد.
۳- کنترل و مدیریت استرس
استرس باعث ترشح هورمونهایی مانند آدرنالین و کورتیزول میشود که در ابتدا اشتها را به عنوان بخشی از واکنش دفاعی بدن افزایش میدهد. زمانی که افراد تحت استرس دائمی هستند، کورتیزول میتواند برای مدت طولانی تری در جریان خون باقی بماند که این امر منجر به آزادسازی انسولین کربوهیدراتها و انتقال آن به به ماهیچهها و مغز منتقل میشود. اگر فرد نتواند این قند اضافی را دفع کند بدن آن را به عنوان چربی ذخیره میکند.
تحقیقات نشان داده است اجرای یک برنامه مدیریت استرس ۸ هفته ای منجر به لاغری سریع و کاهش قابل توجه شاخص توده بدنی افراد مختلف شده است. روشهای زیادی برای کنترل و مدیریت استرس وجود دارد. افراد بزرگسالی که نمیتوانند استرس خود را مدیریت و کنترل کنند از تکنیکهای زیر جهت کنترل استرس خود میتوانند بهره ببرند:
- یوگا، مدیتیشن یا تای چی
- تکنیکهای تنفس و آرامش
- گذراندن مدتی در خارج از منزل، به عنوان مثال برای پیاده روی، باغبانی یا رفتن به استخر
۴- تعادل باکتریهای روده
یکی از حوزههای نوظهور تحقیقات بر روی افزایش وزن، تمرکز بر نقش باکتریهای روده در مدیریت وزن است. هر فردی انواع و مقادیر متفاوتی از باکتریها را در روده خود دارد. برخی از آنها میتوانند مقدار انرژی را که فرد از غذا برداشت میکند افزایش دهد که منجر به رسوب چربی و افزایش وزن شود. به این منظور افراد باید به نوع موادغذایی که میخورند توجه کنند و بیشتر غذاهایی بخورند که دارای باکتریهای مفید برای روده است.
برخی از این موادغذایی عبارتند از:
افزایش مصرف میوه و سبزیجات: افزایش مصرف میوهها، سبزیجات و غلات در رژیم غذایی منجر به افزایش جذب فیبر و در نتیجه زیاد شدن باکتریهای مفید روده میشود. افرادی که میخواهند باکتریهای مفید روده خود را افزایش دهند باید اطمینان حاصل کنند که سبزیجات و سایر غذاهای گیاهی ۷۵ درصد از وعدههایی غذایی آنها را تشکیل دهد.
غذاهای تخمیر شده و پروبیوتیک: این غذاها جزء غذاهایی هستند که عملکرد باکتریهای خوب روده را بهبود میبخشد. کلم ترش، کفیر، ماست پربیوتیک همگی حاوی مقادیر خوبی از پروبیوتیکها هستند که به افزایش باکتریهای خوب کمک میکنند.
سخن پایانی: لاغری سریع و اصولی نیازمند توجه به توصیههایی است که باعث میشود افراد بتوانند با تکیه بر این توصیهها به اهداف رژیمی خود برسند. از این توصیهها میتوان به کنترل مصرف شکر، خوردن مواد غذایی با آگاهی، تعادل باکتریهای روده و کنترل مدیریت استرس اشاره کرد.