چالش‌های والدین و کودکان با آموزش مجازی در کرونا

 چالش‌های والدین و کودکان با آموزش مجازی در کرونا

چالش‌های والدین و کودکان با آموزش مجازی در کرونا

شیوع ویروس کرونا تغییرات بسیار زیادی را در زندگی مردم در سراسر جهان به وجود آورد. یکی از این تغییرات آغاز آموزش مجازی برای دانش آموزان در قرنطینه به جای آموزش حضوری است. با این حال آموزش مجازی در کرونا بدون دردسر نبوده است و چالش‌هایی را برای برخی از والدین و فرزندان آن‌ها به همراه داشته است.

تنش و تعارض والدین با کودکان در آموزش مجازی دوران قرنطینه و کرونا در برخی از خانواده‌ها وجود دارد. با این حال بسیار مهم است که شما به عنوان پدر و مادر به فرزندان خود کمک کنید تا با کمترین دغدغه ذهنی بتوانند در این شرایط نیز به آموزش‌های خود ادامه دهند.

اهمیت نقش والدین در آموزش آنلاین

تا قبل از همه گیری کرونا، شما فرزندان خود را آماده می‌کردید تا به مدرسه بروند و در هماهنگی با مدرسه از وضعیت درس آن‌ها مطلع می‌شدید. نقش والدین در آموزش مجازی و کرونا پر رنگ‌تر از گذشته است. شما موظف هستید تا همراه کودکانتان باشید؛ از زمانی که وارد فضای مجازی می‌شوند تا زمانی که کلاس‌های آموزشی آن‌ها به پایان می‌رسد نیاز به مراقبت دارند.

مشارکت و هماهنگی شما با معلم‌ها باعث می‌شود تا به پیشرفت تحصیلی کودکان خود کمک کنید. پس همواره به خاطر داشته باشید که راهکار بهتر شدن آموزش مجازی رعایت برخی نکاتی است که به شما در این مسیر کمک می‌کند. مهم‌ترین مواردی که در این مسیر باید به یاد داشته باشید، شامل موارد زیر است:

نظم مدرسه را به خانه بیاورید

طبیعی است که آموزش آنلاین در کرونا و در شرایطی که فرزند شما در منزل است، مثل شرایط مدرسه نیست. با این حال اگر نظم و انضباط مشخصی را برای کودکان خود در نظر بگیرید، احتمال موفقیت آن‌ها بیشتر است.

مشاهده  آزمایش PCR چیست؟ (روش تست و مراحل آن)

تنظیم زمان بندی برای فعالیت‌های روزانه بچه‌ها از ساعت بیدار شدن گرفته تا دریافت آموزش‌های مجازی، خوردن وعده‌های غذایی و حتی خوابیدن آن‌ها باعث می‌شود تا در طول روز احساس کسلی و کلافگی نداشته باشند.

نقش شما در این باره بسیار اهمیت دارد. هر چند بسیاری از بچه‌ها در حین دریافت آموزش بازیگوش هستند، با این حال اگر این شرایط را مدیریت کنید در گام اول به فرزند خود کمک کرده‌اید.

تهیه وسایل مورد نیاز کودکان در آموزش آنلاین

با توجه به اهمیت آموزش آنلاین کودکان در دوران قرنطینه و کرونا، تلفن‌های هوشمند، تبلت و اینترنت از مهم‌ترین تجهیزاتی است که آن‌ها برای آموزش نیاز دارند. علاوه بر آن اگر یک محیط مشخصی را در خانه برای آموزش مجازی دانش آموزان در نظر بگیرید به افزایش تمرکز آن‌ها کمک می‌کنید.

اگر والدین بتوانند حتی الامکان وسایل مورد نیاز کودکان در آموزش آنلاین را فراهم کنند، با کمترین تنش و تعارض به آن‌ها کمک خواهند کرد. عدم وجود وسایل و امکانات کافی باعث حواس پرتی بچه‌ها و کاهش کیفیت تحصیل شان خواهد شد.

آموزش مجازی در کرونا

زنگ تفریح‌های مفرح و انرژی بخش

بچه‌ها حتی زمانی که به مدرسه می‌رفتند اوقات فراغت خود را تحت عنوان زنگ تفریح کنار دوستان شان سپری می‌کردند و با ذوق خوردن خوراکی و تغذیه این زمان را می‌گذراندند. از این رو نقش والدین در آموزش مجازی بسیار مهم است.

اینکه بچه‌ها پس از مدت زمان مشخصی که آموزش آنلاین دریافت کرده‌اند بتوانند تفریح کنند، اشتیاق آن‌ها را برای درس خواندن افزایش می‌دهد. یکی از تعارض‌های والدین با کودکان در آموزش مجازی دوران قرنطینه و کرونا این است که برخی از بچه مدام به دنبال بازیگوشی و یا شانه خالی کردن از کلاس درس هستند، با این حال برنامه زمانی مشخص و کمی صبر از سمت پدر و مادرها به بهبود شرایط کمک می‌کند.

مشاهده  چرا نوزادان اشک و عرق ندارند؟

تنظیم محیط آموزشی برای کودکان

در آموزش مجازی دانش آموزان در شرایط کرونا، وجود یک محیط آرام برای کلاس‌های آنلاین بسیار موثر است. اگر اتاقی که فرزندان شما در آن هستند نور کافی و تهویه مناسب داشته باشد، آن‌ها با آرامش بیشتری می‌توانند زمان خود را صرف یادگیری کنند.

بهتر است اطمینان حاصل کنید که کودکان شما هنگام نشستن، نکات صحیح نشستن را رعایت می‌کنند. گاهی ممکن است که ساعت‌های کلاس آنلاین حتی از آموزش‌های حضوری سر کلاس هم بیشتر باشد، پس بسیار مهم است که به سلامت کودکان خود توجه داشته باشید. از آن‌ها بخواهید که هر ۲۰ دقیقه یکبار به جایی در فاصله چند متری از خود نگاه کنند و به چشم‌های خود استراحت بدهند.

وارد کردن استرس به بچه ممنوع!

همانطور که اشاره کردیم نقش والدین در آموزش مجازی بسیار مهم است. از این رو شما موظف هستید تا جایی که امکان دارد تنش و استرس را از کودکان خود دور کنید نه اینکه با حرف‌های سرزنش گرانه باعث افکار منفی و کاهش اعتماد به نفس بچه‌ها شوید. برای اینکه استرس را از کودکان دور کنید، بهتر است این نکات را رعایت کنید:

  • در تشویق کودکان دست و دلباز باشید.
  • برنامه ریزی منظم را به کودکان آموزش دهید.
  • محبت‌های خود را در این دوران از بچه‌ها دریغ نکنید.
  • مسئولیت‌های مشخصی را به آن‌ها واگذار کنید و پیگیر نتیجه کار باشید.
  • برای یادگیری مهارت‌های جدید به فرزندان خود کمک کنید.

آموزش مجازی در کرونا می‌تواند به خودی خود برای برخی از کودکان سخت و طاقت فرسا باشد. اگر تنش و تعارض والدین با کودکان در آموزش مجازی در شرایط قرنطینه به آن اضافه شود، فشار زیادی به بچه‌ها وارد می‌شود. شما به عنوان پدر و مادر موظف هستید تا شرایطی را فراهم کنید تا آن‌ها در آرامش قادر به یادگیری باشند.

مشاهده  نگاهی به داروهای تایید شده در درمان کرونا

آموزش مجازی در کرونا

ناکامی‌های آموزش مجازی دانش آموزان

در کنار تمام مزایا و ویژگی‌های مثبتی که آموزش مجازی در کرونا دارد و باعث حفظ سلامت کودکان و کاهش سرعت شیوع بیماری می‌شود اما در عین حال مشکلاتی را نیز به همراه داشته است.

به عنوان مثال بسیاری از دانش آموزان قادر به تهیه ابزار آنلاین برای یادگیری نیستند و این مسئله در روحیه آن‌ها تاثیر گذاشته است.

از طرف دیگر آموزگارانی که تا قبل از همه گیری کووید-۱۹ از روش‌های تدریس حضوری با دانش آموزان در تماس بوده‌اند، حال مجبور شده‌اند تا از تکنیک‌های آنلاین استفاده کنند و برای تطابق و هماهنگی با شیوه جدید با چالش‌های متعددی مواجه شده‌اند.

از طرف دیگر نقش والدین در آموزش مجازی بیش از پیش اهمیت یافته است. شما بیش از گذشته با وضعیت درسی فرزندان خود سروکار دارید، از این رو ممکن است تنش و تعارض‌هایی که میان بچه‌ها و والدین به وجود می‌آید، بیشتر شود.

سخن آخر

همانطور که به آن اشاره کردیم در شرایط کرونا، نقش والدین در آموزش مجازی بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. پس شما به عنوان والدین موظف هستید تا به کودکان خود کمک کنید این سال تحصیلی را به سلامت پشت سر بگذرانند. آموزش مجازی در کرونا به خودی خود با چالش‌های متعددی همراه بوده است، از این رو بهتر است والدین و آموزگاران با هماهنگی و تلاش بیشتر به آرامش ذهنی دانش آموزان کمک کنند.

Related post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.