هایفوتراپی چیست، چه مزایا و عوارضی دارد؟
با افزایش سن، پوست قابلیت ارتجاعی و استحکام بافت خود را از دست داده و چین و چروکهای بسیاری روی سطح آن ظاهر میشود. علاوه بر این زندگی پرتنش روزمره، استراحت نکردن و رژیم غذایی نامتعادل باعث افتادگی پوست میشود.هایفوتراپی، درمانی جدید و غیرتهاجمی برای جوان سازی و برطرف کردن چین و چروک و افتادگی پوست است که در این مقاله بیشتر با آن آشنا خواهید شد.
آشنایی باهایفوتراپی
هایفو (HIFU) مخفف عبارت High-intensity focused ultrasound به معنای امواج متمرکز فراصوت با شدت بالا است که کاربردهای درمانی دارد. بنابراین توضیحهایفوتراپی به روش درمانی گفته میشود که با استفاده از هایفو یا همان امواج فراصوت فرد مورد درمان قرار میگیرد.
در هایفوتراپی امواجهایفو(اولتراسوند) به ناحیه خاصی از بدن درمانگر(مثلا صورت) تابانده میشود، با انجام این کار رشتههای عصبی ناحیه مورد نظر که وظیفه تولید کلاژن را دارند تحریک شده و کلاژن تولید میشود. کلاژن مادهای است که با استحکام بافتهای پوستی از شل شدن و افتادگی این بافتها جلوگیری میکند.
هایفو بیشتر به دلیل استفاده در درمان تومور شناخته شده است که اولین مورد استفاده از آن برای کاربردهای زیبایی در سال ۲۰۰۸ گزارش شده است. سرانجام کاربردهایفو در سال ۲۰۰۹ توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای لیفت ابرو تایید شد.
کاربردهای هایفوتراپی چیست؟
هایفوتراپی کاربردهای درمانی و غیر درمانی زیادی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- رفع افتادگی پلک
- کاهش چین و چروک
- لیفت گونهها
- لیفت پیشانی و ابرو
- از بین بردن غبغب
- از بین بردن خط اخم
- مشخص کردن خط فک
- لیفت گردن و چانه
- لیفت بینی
چه کسانی برای انجام این روش درمانی مناسب هستند؟
هایفوتراپی روشی است که انجام آن برای همه مناسب نیست. چرا که در حالت عادی و افراد بسیار جوان پوست به میزان کافی کلاژن تولید میکند و تحریک کردن مجدد رشتههای عصبی برای تولید کلاژن بیشتر میتواند به از کار افتادن عملکرد این رشتههای عصبی منجر شود.
این روش در افرادی که بیشتر از ۳۰ سال دارند و دارای افتادگی پوست کم تا متوسط هستند همچنین افرادی که دچار سوختگیهای ناشی از فرابنفش شده اند مناسب میباشد.
در افراد بسیار مسن هم که دارای افتادگی بیش از حد پوستی از ناحیه گردن یا غبغب میباشند هایفوتراپی برای آنها مناسب نیست چرا که این روش درمانی قابلیت بازگردانی پوستهای بیش از حد افتاده را ندارد.
آیا هایفوتراپی دردناک است؟
این روش درمانی از روشهای غیرتهاجمی برای درمان مشکلات پوستی است با این حال در طی روند درمان ممکن است فرد کمی احساس ناراحتی کند. برخی افراد این ناراحتی را مانند وارد شدن شوکهای ضعیف به پوست خود توصیف میکنند.
اگر افرادی که این روش درمانی را انجام میدهند نگران دردآور بودن آن هستند باید از پزشک خود بخواهند تا قبل از درمان مصرف استامینوفن یا داروی ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن را برای آنها تجویز کند.
افراد پس از انجام این روش درمانی میتوانند دچار قرمزی، التهاب و پوست پوست شدن در ناحیه درمان شوند که به تدریج و طی چند ساعت از بین خواهد رفت و میتواند دردآور باشد.
هایفوتراپی چگونه انجام میشود؟
درمان مشکلات پوستی به این روش نیاز به مراقبتهای قبل از درمان ندارد اما در ابتدای روند، پزشک ناحیه مورد نظر را تمیز میکند سپس از یک کرم بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه درمان استفاده میشود.
در نهایت پزشک ژل اولتراساوند را روی صورت، گردن یا ناحیه دیگر از بدن که فرد تصمیم به جوانسازی در آن نقطه دارد مالش میدهد و دستگاه هایفو را در برابر پوست قرار میدهد، در نتیجه انرژی اولتراساوند با پالس کوتاه به مدت تقریبی ۳۰ تا ۹۰ دقیقه به منطقه مورد نظر منتقل میشود.
رشتههای عصبی پوست این انرژی را دریافت کرده و آن را صرف ساخت کلاژنهای جدید برای ترمیم و بازسازی پوست میکند. در طول درمان ممکن است فرد احساس گرما و سوزش کند که اگر آزار دهنده باشد میتوان از داروی ضد درد استفاده کرد.
مزایای هایفوتراپی نسبت به سایر روشها چیست؟
هایفوتراپی به عنوان اکسیر جوانی شناخته شده است که روشی بسیار سریع، ایمن و بدون داشتن عارضه جانبی و برای افرادی که میخواهند لیفت بینی انجام دهند بسیار مناسب میباشد. مزایای این روش نسبت به لیفت صورت با جراحی و دیگر روشهای تهاجمی بسیار زیاد است. این روش بدون عمل بوده، جای زخم از خود به جا نمیگذارد و هیچ زمان استراحت برای بهبودی پس از انجام آن لازم نیست.
علاوه بر این هایفوتراپی بسیار ارزانتر از لیفت صورت میباشد. اگر به دنبال درمانی سریع، بدون درد و غیر تهاجمی هستید، هایفو در مقایسه با جراحی گزینهای عالی است.
مهمترین مزیت در مورد هایفو این است که شما بلافاصله پس از ترک جلسه درمانی میتوانید فعالیتهای روزمره خود را شروع کنید. اکثر افراد سه ماه بعد از درمان، نتایج دلخواه خود را مشاهده میکنند.
عوارض هایفوتراپی چیست؟
هایفوتراپی روشی است که عارضه خاصی ندارد و تنها قرمزی و تورم جزئی بعد از درمان ایجاد شود که تا چند ساعت بعد از درمان از بین خواهد رفت. این روش درمانی اگر توسط متخصص حرفهای و آموزش دیده انجام شود روشی ایمن و بی خطر است. احساس سوزش ناحیه تحت درمان نیز ممکن است برای چند هفته ادامه داشته باشد. به ندرت ممکن است فرد دچار بی حسی یا کبودی موقت شود، اما این عوارض جانبی معمولاً پس از چند روز از بین میروند.
همچنین اگر موارد زیر را داشته باشید نمیتوانید هایفوتراپی انجام دهید:
- وجود ایمپلنت در فک
- داشتن اختلالات خونی
- چنانچه تزریق ژل انجام داده اید باید ۶ ماه از زمان آن گذشته باشد.
اقدامات قبل از هایفوتراپی چیست؟
جوانسازی پوست به روش هایفوتراپی نیاز به اقدامات اولیه خاصی ندارد ولی توجه به موارد زیر باعث کسب نتایج بهتر از انجام این روش زیبایی است. در زیر به چند مورد از این اقدامات اشاره خواهیم کرد:
- در اولین قدم پزشکی برتر، با تجربه و کلینیکی مجهز را برای این کار انتخاب کنید.
- قبل از درمان از انجام روشهای برنزه کردن و یا قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری کنید.
- از مصرف آنتی بیوتیکها خودداری کنید.
- قبل از جلسه درمان حمام کرده و بدن خود را تمیز کنید.
- اگر باردار هستید یا قبلا تزریق ژل و بوتاکس انجام دادهاید و یا بیماری خاصی دارید قبل از شروع درمان به پزشک خود اطلاع دهید.
اقدامات بعد از هایفوتراپی چیست؟
پزشکان توصیه میکنند که تا چند هفته بعد از جلسهی درمانی زیر نور خورشید نباید رفت و همچنین بهتر است همین توصیه را پیش از جلسهی درمانی هم رعایت کنید.
نور خورشید میتواند باعث افزایش احتمال تیره شدن رنگ پوست شود. به طور کلی باید موارد زیر را پس از درمان رعایت کنید:
- از قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید دوری کنید.
- از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید.
- سعی کنید آب زیاد بنوشید.
- از گرفتن دوش آب داغ، رفتن به سونا و جکوزی بپرهیزید.
- پوست صورت خود را نخارانید.
- از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار بپرهیزید.
سخن آخر
پیر شدن امری قابل پیش بینی است که برای همه اتفاق خواهد افتاد از این رو روشهای زیبایی متنوعی برای جوان سازی پوست و جلوگیری از روند پیری استفاده میشود که هر یک مزایای خود را دارد.هایفوتراپی را میتوان یکی از جدیدترین روشها برای جوان سازی پوست به خصوص پوست صورت دانست که بدون جراحی انجام میشود و دوره نقاهتی ندارد.