آشنایی با نکاتی در مورد کرونا و بارداری

 آشنایی با نکاتی در مورد کرونا و بارداری

با شیوع ویروس کرونا نگرانی های بسیاری در زمینه بارداری و تاثیرات آن بر جنین مطرح شد. از همان ابتدای کار دانشمندان و متخصصان حوزه سلامت بر آن شدند تا تاثیرات کرونا و بارداری را بررسی کرده و راه­حل­هایی در راستای کاهش مخاطرات آن ارائه کنند. اگر شما هم نگرانی­هایی در این رابطه دارید توصیه می­کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

توصیه­‌های حیاتی در مورد کرونا و بارداری

مطالعاتی که در سال­های گذشته در زمینه این ویروس انجام شده است نشان می­دهد که کرونا بانوان باردار را بیش از سایر بزرگسالان مبتلا نمی­کند. می­توان گفت دو سوم از جمعیت بانوان بارداری که واکسن تزریق کرده­اند، در صورت ابتلا به کووید ۱۹ هیچ علائمی نداشته و یا نشانه­هایی مانند آنفولانزا را تجربه می­کنند.

با این حال کسانی که اصلا واکسن نزده و یا دوز خود را تنظیم نکرده­اند در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری بوده که می­تواند منجر به تولد پیش از موعد نوزاد و یا سایر مراقبت­های ویژه شود.

 

واکسیناسیون در دوران بارداری

تزریق واکسن کرونا و بارداری در این دوران هیچ منعی ندارد و زنان باردار به عنوان اولویت در برنامه واکسیناسیون هر کشور محسوب می­شوند. به دلیل شرایط خاص و آسیب پذیری بالای افراد باردار در برابر ویروس کرونا، تزریق دوز سوم نیز توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه می­شود.

مراقبت­ها و پرتکل­هایی که این افراد باید رعایت کنند مشابه سایر بزرگسالان بوده و باید تا حد امکان از تعاملات و حضور در مکان­های پرخطر اجتناب شود.

 

نکات کلیدی درباره کرونا و بارداری

کرونا و بارداری

رعایت الزامات و نکات زیر در راستای حفاظت از سلامت مادر و جنین توصیه می­شود:

  • دریافت دو دوز واکسن مورد تایید سازمان­های جهانی
  • اولویت­بندی بانوان باردار برای تزریق دوز بوستر واکسن کرونا
  • رعایت پرتکل­های اعلام شده توسط وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با ویروس کرونا
  • عدم تعامل فیزیکی افراد واکسینه نشده با سایرین جهت پیشگیری از سرایت ویروس به خصوص در سه ماهه اول بارداری
  • تحرک و هیدراتاسیون کافی برای جلوگیری از لخته شدن خون در بدن مادر
  • ورزش منظم، داشتن رژیم غذایی سالم و استفاده از مکمل­های دارویی از جمله ویتامین D و فولیک اسید
  • شرکت در تمامی جلسات اسکن­های بارداری و سونوگرافی برای بررسی وضعیت جنین
  • اعمال دستورالعمل­های بهداشتی لازم در محیط کار برای کارمندان باردار

 

تاثیرات ابتلا به کرونا بر بانوان باردار

طبق شواهدی که در پی بررسی­های به عمل آمده بر روی کرونا و بارداری در کشور بریتانیا به دست آمده است، این افراد بیش از دیگران به کرونا مبتلا نمی­شوند اما خطرات ناشی از بیماری بر سلامتی آن­ها بیش از دیگران خواهد بود.

علی­رغم این موضوع در بیمارستان­ها شاهد هستیم که تعداد بانوان باردار بستری شده بیش از افراد عادی است. علت این موضوع در احتیاط زیاد پزشکان در صورت مشاهده علائم در این افراد است. با توجه به شرایط جسمانی خاص مادر و جنین لازم است که در بخش مراقبت­های تحت نظر باشند تا در صورت لزوم دسترسی به کادر درمان شرایط مهیا باشد.

با توجه به گذشت حدود دو سال از شیوع این ویروس همچنان مشخص نشده است که آیا بارداری بر نسبت کسانی که مبتلا به کرونا بوده یا دوران نقاهت خود را سپری می­کنند تاثیر خواهد داشت یا خیر.

 

احتمال افزایش خطر کرونا برای زنان باردار

کرونا و بارداری

احتمال تولد پیش از موعد نوزاد در بانوانی که علائم بیماری کرونا دارند دو برابر بیشتر از سایرین است. تولد پیش از موعد باعث نارس به دنیا آمدن نوزاد و مشکلات فیزیکی برای او خواهد شد.

یکی دیگر از مشکلاتی که گریبان­گیر مادران باردار مبتلا به کووید-۱۹ است شامل افزایش ریسک ابتلا به پره اکلامپسی، نیاز به سرازین اورژانسی و افزایش خطر مرده­زایی تا حدود دو برابر است. البته آمار مرده­زایی کمتر از آن است که سبب نگرانی شما شود.

مطالعات جدید انجام شده بر روی کرونا و بارداری نشان داده است که احتمال بستری شدن زنان باردار از پیشینه‌های قومی سیاه‌پوست، آسیایی و اقلیت‌ها بیشتر از سایر بانوان به دلیل ابتلا به ویروس COVID-19 است. زنان باردار بالای ۳۵ سال (کسانی که BMI 25 یا بیشتر داشتند) و افرادی که از قبل مشکلات پزشکی مانند فشار خون بالا و دیابت داشتند در معرض خطر بیشتری جهت ابتلا به نوع شدید بیماری و نیاز به بستری در بیمارستان هستند.

زندگی در مناطق یا خانواده‌هایی که محرومیت‌های اجتماعی- اقتصادی دارند نیز از جمله فاکتورهای افزایش ریسک ابتلا به کرونا محسوب می­شود. علت امر آن است که سطح تغذیه، بهداشت، آرامش روحی و دسترسی به مراقبت­های درمانی در این گروه کمتر از سایر افراد جامعه است.

 

ابتلا به کرونا در دوران بارداری

در صورتی که باردار هستید و به این بیماری مبتلا شدید باید هرچه سریع­تر به نزدیک­ترین مرکز درمانی مراجعه نموده و تحت مراقبت قرار بگیرید. پیشگیری از ابتلا در مورد هر بیماری از جمله کرونا بسیار موثرتر از راه­های درمان است. بانوان باردار شرایط آسیب­پذیری دارند و باید بیش از هر فرد دیگری از خود مراقبت کنند.

 

سخن پایانی: افرادی که باردار هستند باید نسبت به بقیه افراد بیشتر به سلامت خود اهمیت دهند چرا که این افراد بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌هایی نظیر کرونا و دیگر بیماری‌های ویروسی هستند که باید در نظر بگیرند چنانچه به اینگونه ویروس‌ها مبتلا شدند خیلی سریع جهت انجام درمان به پزشک مراجعه کنند.

Related post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *